Приватний будинок
Лісники

Локація
с.Лісники
Площа
15 соток
Статус
Реалізовано
Команда
Анастасія Бардонова - головний ландшафтний архітекторДіана Манжос - ландшафтний дизайнерОльга Кульчицька - менеджер з реалізаціїНаталя Кунець - дендрологЯсин Козинець - інженер
Головна задача:
Удосконалити існуючий ландшафт, розробити проект благоустрою і створити дизайн, який впишеться в стилістику архітектури та буде виглядати вишукано та елегантно. Крім основного завдання, ми також планували максимально зберегти існуючі рослини, яких було чимало.
Проблеми, з якими ми зіткнулися
Переробляти завжди складніше, ніж працювати з територією, на якій раніше ніяких робіт не проводилося. Наведемо кілька прикладів:
Рослини
Незважаючи на те, що на території було досить багато існуючих рослин, практично всі вони потребували професіональної допомоги. Деякі розрослися на стільки, що заважали пройти, інші вимагали лікування або термінових санітарних обробок. На жаль, були й такі рослини, які врятувати не вдалося через занедбаний стан.
Доріжки
Як такої системи доріжок не було – було каміння, розкладене далеко не скрізь, дивної незручної форми та текстури, по якому досить важко пересуватись через його невдале розташування між собою. Ми переробили доріжки повністю і тепер по території можна прогулятися по акуратно вкладеним кроковим доріжкам.
Сюрпризи з минулого
Замовник дуже хотів створити атмосферу затишку та самоти, захистивши двір від сторонніх очей. На території вже були висаджені близько 30-ти туй у якості живої огорожі ще минулим власником будинку, які вже розрослися і досягали 4-х метрів. Було вирішено висадити туї вздовж всього периметру, захистивши територію зеленим парканом. Коли почали готувати посадкові ями для висадки рослин виявилося, що під шаром, і так сумнівної якості ґрунту, величезна кількість будівельного сміття, який звичайно ж довелося ліквідувати, довести необхідну кількість ґрунту і нарешті здійснити задумане.
Детальніше про ландшафт
Вхідна група була повністю видозмінена: ми висадили спіралеподібні туї, які стали прекрасними акцентами композиції, а поруч розмістили кулі самшитів різного діаметру. У якості відсипання використовували жовту мармурову гальку, яка ідеально підкреслює фасад будинку. Такою ж галькою відсипані й композиції зеленої огорожі.
Задній двір зустрічає плодовим садом і великою кількістю простору зеленого газону, а також функціональними кроковими доріжками. До цієї зони також перемістили вольєр для собаки.
Заглиблюючись далі на територію, бачимо композицію з хвойних, а також схил з ялівцями, які незабаром розростуться і заповнять собою простір.
Терасна зона прикрашена ідеальними кулями самшитів, які прекрасно зонують простір і разом із класичними ліхтарями органічно вписалися в дизайн.
На задньому дворі також розташовується дитяча зона, де діти можуть проводити час в тіні високих блакитних ялин і листяних дерев.
Зона за парканом теж не залишилася без уваги. Тут ми висадили невеликі кущі лаванди й зробили відсипання корою. Згодом вони розростуться і подарують атмосферу та аромати Провансу.
04
Написати нам
Контактні дані
Ім'я та прізвище

як до Вас звертатися?

E-mail

ми Вам зможемо надіслати наші пропозиції

Номер телефону

номер, за яким ми зможемо з Вами зв'язатися

Повідомлення

напишіть Ваше питання