Приватний будинок
Святопетрівське

Локація
с. Святопетрівське
Площа
12 соток
Статус
Реалізовано
Команда
Анастасія Бардонова – ландшафтний архітекторБорис Третьяков – головний інженерМенеджер з реалізаціїКерівник відділу сервісу
Головна задача
Створити проект ландшафтного благоустрою з мінімалістичною концепцією, що гармонійно впишеться в архітектуру будинку та буде виконувати необхідні функції, а також повністю реалізувати запропонований візуал.
Аналіз об'єкту:
На першому виїзді ознайомились з об'єктом та побажаннями замовника стосовно майбутнього ландшафту. Крім двоповерхового будинку замовник також планував ще одну будівлю на задньому подвір'ї з невеликою терасою під навісом, а також розташувати між двома спорудами басейн. Враховуючи ці дані, слід було розробити такий ландшафт, щоб не перенавантажити ділянку складними елементами, та додати якомога більше вільного простору.
Процес робіт:
Проект було розроблено у 2017 році: в ньому ми передбачили всі елементи, які планував реалізувати замовник. Даний проект реалізовувався з 2017 по 2018 рік, за побажанням замовника роботи були заплановані за зручним для нього графіком.
Детальніше про ландшафт:
Фасадна зона біля будинку прикрашена квітковими композиціями із троянд, які розташовані вздовж периметру будинку. Вимощена плиткою доріжка дозволяє оминути по колу прекрасну голубу ялину, що розташована праворуч від будинку та є цікавим акцентним елементом запропонованого ландшафту.
Зелений газон додає відчуття вільного простору території, а звивиста доріжка дозволяє прогулятись до заднього подвір'я, де розташовані основні функціональні елементи. Вздовж всієї доріжки розташовані зручні ліхтарі середніх розмірів, що роблять ландшафт більш функціональним, а головне — безпечним у вечірній та нічний час. Кульки самшиту, що повторюють звивисту лінію доріжки додають завершеності та наповненості композиції.
У глибині подвір'я розташувався невеликий, але колоритний японський бонсай. Його було вирішено додати вже після завершення робіт з благоустрою за побажанням замовника і він гармонійно вписався в концепцію, додавши їй особливого шарму сходу.
По інший бік розташовано критий басейн, до якого прямують мініатюрні блоки покрокової доріжки. Зовсім маленький декоративний город, що розташувався осторонь, за додатковою будівлею заднього двору, дозволяє господарям вирощувати власноруч овочі, ягоди та зелень. По периметру території було вирішено висадити зелений паркан, який би розростався з часом та наділяв ділянку ще більшим відчуттям затишку та комфорту.
Ситуація на сьогодні:
Наразі ми не забуваємо відвідувати об'єкт, аби подбати про вигляд чарівного бонсаю та надати рекомендації щодо догляду за ділянкою господарям.
04
Написати нам
Контактні дані
Ім'я та прізвище

як до Вас звертатися?

E-mail

ми Вам зможемо надіслати наші пропозиції

Номер телефону

номер, за яким ми зможемо з Вами зв'язатися

Повідомлення

напишіть Ваше питання